Ons gezinshuis

In Eefde, op zo’n vijf kilometer van Zutphen, ligt Gezinshuis DrieLuik. Het is een kleinschalig gezinshuis, waar we maximaal 4 tot 5 kinderen tegelijk opvangen. Op deze manier hebben we altijd voldoende aandacht voor ieder kind en leven we met elkaar volgens het gewone ritme van de dag. 

De achtergrond van kinderen die we begeleiden loopt uiteen. In de meeste gevallen komen onze gezinshuiskinderen uit onveilige thuissituaties, waarbij de spanningen met de ouders leiden tot gedragsproblemen of ontwikkelingsachterstanden. Ook kinderen met een verstandelijk beperking zijn bij ons welkom.

Over de gezinhuisouders 

Gezinshuis DrieLuik staat onder leiding van Marion Bleekman en Leo Stronks: de vaste, professionele opvoeders die hier 24 uur per dag, 7 dagen per week voor de kinderen klaarstaan. Marion heeft een achtergrond als zorgprofessional, Leo is ondernemer geweest in het bedrijfsleven. Samen hebben we jarenlange ervaring met het opvoeden van onze vijf eigen kinderen en sinds 2001 met het opvangen van tienallen pleegkinderen binnen de crisisopvang. Ons gezinshuis bestaat sinds 2013. 

Bij het opvoeden van gezinshuiskinderen werken we samen met gedragsdeskundigen, kinderpsychologen, psychiaters en verschillende therapeuten. De steun van dit netwerk en onze professionele ervaring zorgt ervoor dat we weten hoe we kinderen het best kunnen begeleiden. 

Ons doel? Kinderen de ruimte geven om hun toekomst vorm te geven, waar mogelijk met hun ouders samen. Om ze weerbaar te maken en bewust van hun eigen kwaliteiten. Want zelfvertrouwen terugbrengen is waar het uiteindelijk om gaat. 

Ons gezinshuis in de toekomst

Behalve het gezinshuis vind je op het erf van onze woonboerderij ook een buitenschoolse opvang (BSO). We hopen in de toekomst meerdere generaties samen te brengen op ons terrein. Niet alleen kleine kinderen en kwetsbare jongeren, maar ook ouderen in hun laatste levensfase. Dit plan is nu nog in ontwikkeling, maar als het zover is, is het drieluik compleet. Jong en oud kan dan van elkaar leren, met elkaar in contact komen en een bijzondere verbinding aangaan. 

Contact

LOCATIE

Nachtegaalstraat 37,
7211GM Eefde