Over ons

Marion is de zelfstandig onderneemster. Op haar naam staat het gezinshuis. Ze is in 1961 geboren in een gezin met 8 kinderen.

Na haar MAVO werkte ze op de Michaelshoeve in Brummen als groepsleidster. Een antroposofische instelling voor het opvangen verstandelijkbeperkte kinderen. Beginnend als 17 jarige heeft dat grote invloed op haar leven.
In de periode van de kinderen en vanaf 2000 heeft zij ook de grootste zorg voor de vele kinderen in crisis die in ons gezin werden geplaatst. In 2012 oriënteert ze zich om een andere stap te maken en onderzoekt de mogelijkheden voor het oprichten van een gezinshuis. De eerste kinderen worden geplaatst in 2013. De start is in  onderaannemerschap met de grote organisatie Zozijn uit Wilp. Hieruit ontwikkelt zich de definitieve vorm anno 2020. De huidige vorm is volledige zelfstandigheid van het gezinshuis.

Haar ervaring als groepsleidster, peuterjuf en thuiszorg helpen haar in de organisatie van de zorg in het gezinshuis. Marion volgt cursussen als ‘Kindercoach’, ‘Coach voor moeilijk opvoedbare kinderen’ en ‘Psychologie in de praktijk’. Recent is ze begonnen met de cursus ‘Creatieve therapie voor kinderen’.

Marion is de zelfstandig onderneemster. Op haar naam staat het gezinshuis. Ze is in 1961 geboren in een gezin met 8 kinderen.

Leo is geboren in 1955 in een gezin met 5 kinderen. Hij was zelfstandig ondernemer en actief op diverse terreinen. Als ondernemer importeerde hij hout uit Scandinavië. Ook leidde hij een productiebedrijf voor houten spanten. Projecten in duurzaamheid brachten hem uiteindelijk de ontwikkeling van een multifunctionele lantaarnpaal. Jaren lang voorzitter van verenigingen en stichtingen voor het vrijeschool onderwijs. Ook in internationaal verband actief voor het Waldorf-curriculum. Daarnaast was hij initiatiefnemer samen met anderen voor de ‘academie voor Ouders’ Een cursus ten behoeve van het versterken van ouderschap.

Wij, Leo en Marion, hebben samen 5 eigen kinderen en drie kleinkinderen. Alle 5 kinderen zijn inmiddels volwassen, waarvan er nog 1 dochter thuis wonend is.

We wonen in een woonboerderij met veel dieren. Paarden, pony’s, kippen, duiven, honden, katten, cavia’s en een konijn. Er is veel ruimte op ons erf, lekker buiten maar toch dichtbij het dorp Eefde en de stad Zutphen.  Er is een BSO op het erf. Veel kinderen uit Eefde en Zutphen zijn wekelijks al spelende op het erf. Het is bijzonder dat de BSO in een grote Yurt is gevestigd.

Contact